Ahir a la tarda, l’alumnat de cicle inicial vam anar a dibuixar llocs emblemàtics de Ribes. Aquest cop ens vam intercanviar la ubicació. Les classes de Primer, vam anar a dibuixar l’esglèsia i les de Segon van anar a la plaça de la Font.Dos lloc que tenen la seva història lligada als  Indians i Indianes del poble.

A Ribes varen ser molts els que marxaren a les colònies a fer fortuna a finals del s XIX i principis del XX. Els  ribetans que van tornar com a indianos i que representaven un petita burgesia local van ser l’origen del creixement urbanístic del segle XIX, gràcies a ells es van construir edificis singulars, encara que hi ha  gent es qüestiona la procedència d’algunes fortunes.

La plaça de la Font és un punt important que commemora la tramesa d’aigua canalitzada. Criden l’atenció els mosaics de colors de la font.

La plaça de l’Església on es troba l’església parroquial de Sant Pere (Església Nova) construïda gràcies al capital indià, alça les seves torres bessones per damunt de la ciutat.